Remény

2010.11.22. 12:21

Remény

 

A legerősebb illúzió, amit mi magunkra idézhetünk, az a remény. Egyszerre átok, és egyszerre kincs. Hatalom, és sebezhetőség. Egy érzés, egy állapot vagy épp csak egy hangulati árnyalat?

Nehéz eldönteni, és nehéz igazából megfogalmazni, hogy mi is ez az érzés. Könnyebb azt mondanunk, hogy tudjuk miért van, mint azt, hogy mit is jelent. S talán így is van rendjén....

Mert, reményt sok minden adhat. Egy nagyon kellemes csevegés, ami az éjszakába nyúlik, reményt adhat, hogy nem vagy egyedül.

Egy gyerek, aki arrébb igazit egy darab követ a járdán, ne bukjék fel benne más, reményt adhat, hogy vannak még emberi emberek.

Egy napfelkelte reményt adhat, hogy még élsz, hogy nincs minden veszve. S reményt adhat az eső utáni szivárvány, hogy van folytatása a dolgoknak.

Annyi módon juthatunk ehhez az érzéshez, hogy már-már felsorolni is lehetetlen lenne. De egy közös bennük: Ha eltörik vagy szertefoszlik, mintha nem is lett volna, nagyon-nagy sebet hagy maga után. S mint tudjuk, miután megjelent, el is tűnik a szivárvány, miután felkelt, előbb-utóbb le is nyugszik a nap, miután, a gyerek is felnő egyszer, s lehet, többé nem gondol másra, s nem tagadhatjuk, az éji csevej is véget ér.

De pont erről szól a remény: Bízunk benne, hogy amit átéltünk, nem az utolsó, hanem lesz még folytatás...

A bejegyzés trackback címe:

https://sadbuttrue.blog.hu/api/trackback/id/tr122465257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gorzius 2010.11.22. 19:28:18

Erre nem igazán tudok mit mondani, ugyanis az egyetlen dolog, amit remélek, hogy lesz még remény...
De örülök, hogy egy kicsit hozzásegítettelek a téma megszületéséhez :)

FenrirWolf 2010.11.22. 19:39:21

Üdv.,
Hát jó pár ember keze munkája benne van a témában, a srácé, akit láttam Szekszárdon egy követ arrébb gurítani, egy kedves Hölgyé, aki átbeszélgetett velem egy estét, majd egy éjszakát, a napé, hogy reggel lágyan megcirogatta az arcom hajnali 7-kor, és még sorolhatnám a további bűnrészeseket:D
Azért, be kell valljam, nem teljesen értem, mire gondolsz azzal, "hogy reméled, lesz még remény"? Hmm, szép, és jól elkapott frázis... de ez nem a reménytelenségről, hanem, magáról a reményről szól,és az azzal járó állapotról...
De nem ragozom tovább, inkább olvasd át még egyszer;)
süti beállítások módosítása